Logo Desktop Logo Mobile
IPARD II

Javni poziv za IPARD podsticaje u okviru Mere 3

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, 27. marta 2018. godine raspisala je prvi javni poziv za IPARD podsticaje u okviru Mere 3.

Javni poziv se odnosi na podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u nabavku nove opreme. Period za podnošenje zahteva je od 27. marta do 28. maja 2018. godine.

Predmet javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku nove opreme i investicije u nabavku nove mehanizacije u skladu sa uslovima koji su propisani javnim pozivom.

Podnosilac zahteva po javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz liste prihvatljivih investicija i troškova.

Najmanji iznos IPARD podsticaja bez obzira na vrednost investicije za sve sektore je 10.000 EUR, dok najveći je najveći iznos u sektoru mleka 2.000.000 EUR, a u sektorima mesa i voća i povrća do 1.000.000 EUR.

Iznos IPARD podsticaja je 50% vrednosti prihvatljivih troškova, uvećano za 10% u slučaju investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Opšti troškovi su najviše 12% vrednosti investicije.

Po javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 878.498.105 dinara.

Postupak od objave javnog poziva do konačne isplate prikazan je na sledećoj šemi:

Za detaljniji razgovor o IPARD mehanizmu ili za dodatnu pomoć u rešavanju bilo kakvih pitanja, molimo vas da nas kontaktirate.

 

Vidite još:


Mera 1      Mera 3      IPARD konsalting

IPARD II

Mera 3 – Investicije u fizičku imovinu u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva

Saznaj više