Logo Desktop Logo Mobile

Automobilska industrija

Napredak tehnologije uvećava rizik od poremećaja tržišta, a postojeći proizvođači se pripremaju. Oni su inovativni. Oni više koriste lake materijale i alternativna goriva i preduzimaju prve korake ka proizvodnji inteligentnih i povezanih vozila.

Zahtevi kupaca se takođe menjaju, s obzirom da se tradicionalna upotreba vozila kreće ka različitim rešenjima za putovanje, kao što je koncept deljanja automobila. Takve promene imaju veliki uticaj na delatnost koja je i u ovom trenutku jedna od najsloženijih i najslojevitijih.

U vreme brzih ekonomskih promena u svetu, ključna je fleksibilnost i inovativnost. Najuspešnija auto kompanija, bilo da je originalni proizvođač opreme (OEM), dobavljač ili distributer, biće ona koja predviđa i prilagođava se pretnjama i šansama. Budućnost donosi brojna tehnička dostignuća, ali će biti važni i novi poslovni modeli i strategije.

Automobilska industrija u Srbiji

Automobilska industrija je u ovom trenutku jedan od najistaknutijih sektora u Srbiji. Više od 60 kompanija je investiralo preko 1,7 milijardi EUR počev od 2001. godine. Glavni investitori su velike evropske i azijske automobilske kompanije.

Najveće investicije su zabeležene u proizvodnju sistema šasije vozila (gume i delovi za suspenziju), elektronske komponente i sisteme (akumulatori i kablovske instalacije), komponente motora, kovani i mašinski delovi (bregaste osovine, diskovi za kočnice, ventili i zamajci).

Zašto Grant Thornton?

Automobilska industrija predstavlja globalnu mrežu proizvođača, dobavljača, dilera, finansijera i drugih pružalaca usluga. Ni jedan od elemenata se ne može posmatrati izolovano. Neophodno je znanje od početka do kraja i to vam nudi Grant Thornton.

Ne samo da poslujemo u preko 130 zemalja sveta, već unutar naše globalne mreže imamo i tim stručnjaka iz oblasti automobilske industrije.

Mi smo globalni tim koji ima mogućnost angažovanja stručnjaka u celom svetu. Kombinovanjem lokalnog znanja sa međunarodnom snagom znači da možemo da pružimo podršku vašim operacijama bilo gde u svetu.

Više informacija o našim globalnim uslugama automobilskoj industriji možete pronaći ovde.

Da biste saznali više o tome kako možemo da vam pomognemo, kontaktirajte nas.