Logo Desktop Logo Mobile

Tehnološka delatnost

Delatnost koja nikada ne miruje

Nalik industrijskoj revoluciji, digitalna revolucija zauvek menja svet. Naš život nikada neće biti isti, posmatrano sa ekonomske, društvene ili praktične strane.

Naš posao, zabava i lični kontakti su već sada značajno olakšani upotrebom tehnologije. Tehnologija utiče na sve što radimo i značajan je deo tog razvoja. Ova delatnost se neprestano menja, kao i svet oko nas.

Sposobnost predviđanja i prilagođavanja je u ovoj industriji važnija nego ikada ranije.

Brze promene i složenost su oduvek odlikovale tehnološku delatnost. Danas još više. Novoosnovane kompanije postaju globalne od prvog dana i više se ne može povući jasna crta između tehnoloških, medijskih i telekomunikacionih kompanija, koje su ranije bile potpuno različiti sektori.

To je tržište koje se ubrzano kreće. Uspešne tehnološke kompanije reaguju tako što neprestano preispituju svoje poslovne modele, strategije i ponudu proizvoda. One rastu, restrukturiraju se, unapređuju marže i ponovo rastu.

Tehnološka delatnost u Srbiji

Tehnološki sektor ubrzano postaje jedna od najvažnijih industrijskih grana srpske privrede. Srpske tehnološke kompanije nude bogato tehničko znanje koja je dovelo mnoge međunarodne firme da formiraju svoje razvojne centre u Srbiji. Srbija je rangirana kao 40. najveći izvoznik softvera u svetu.

Tehnološka industrija u Srbiji je zasnovana na obrazovanju inženjera, s obzirom da oko 33% diplomiranih studenata dolazi sa tehničkih fakulteta. Srpsko tehnološko tržište nudi snažan intelektualni kapital, atraktivne cene rada, tehnička znanja, dobre komunikacijske mreže i odlično poznavanje engleskog jezika. To su razlozi zašto su mnoge međunarodne kompanije odlučile da prošire svoje poslovanje u Srbiju.

Zašto Grant Thornton?

Mi smo stručni savetnici tehnološkoj industriji. Mi se svi bavimo minimiziranjem rizika, maksimiziranjem profitabilnosti i otkrivanjem vašeg potencijala za rast.

Poznavanje delatnosti na lokalnom nivou i tehničke mogućnosti su osnovni elementi naše usluge. Ali nije sve u tome. Posedujemo duboko, praktično, razumevanje delatnosti, širom sveta, za kompanije u bilo kojoj fazi svog rasta.

Sarađujemo sa brojnim dinamičnim organizacijama, od novoosnovanih do brzo rastućih, kao i sa vodećim tehnološkim kompanijama u više od 130 zemalja sveta. Dakle, bez obzira na veličinu ili lokaciju, možete biti sigurni da razumemo vaše poslovne potrebe danas i šta je potrebno da ostvarite rast sutra.

Više informacija o našim globalnim uslugama tehnološkim kompanijama možete pronaći ovde.

Da biste saznali više o tome kako možemo da vam pomognemo, kontaktirajte nas.

BLOCKCHAIN

Zašto je „blockchain“ industija u zamahu?

Saznaj više