Logo Desktop Logo Mobile

IPARD NOVO

VEST

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je u okviru MERE 7 – IPARD II programa  PRVI JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA ODOBRAVANJE PROJEKATA ZA IPARD PODSTICAJE ZA DIVERSIFIKACIJU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA I RAZVOJ POSLOVANJA – RURALNI TURIZAM.

Zahtevi se mogu podneti od 1. jula do 1. oktobra 2020. godine

Prihvatljive investicije obuhvataju investicije u izgradnju i to kategorisanih objekata, pratećih objekata, turističku infrastrukturu, bazene, skladišne i prodajne prostore, prostore za smeštaj životinja, pejzažno uređenje, infrastrukturu za pristup objektu, potrebne mašine, mehanizaciju i opremu, kao i sve potrebno za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije u cilju obavljanja registrovane delatnosti.

Pravo da konkurišu imaju fizička lica (nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik) i mikro i mala privredna društva.

IPARD POVRAĆAJ se utvrđuje u procentualnom iznosu od 65% od ukupno prihvatljivih troškova, u rasponu od 5.000 evra do 300.000 evra bez obzira na ukupnu vrednost investicije.

Sve detalje vezano za Javni poziv imate na našoj internet strani vezano za MERU 7.

Ukoliko je Vaša investicija manjeg obima takođe možete ostvariti značajne podsticaje u okviru nacionalnih mera koje se odnose na ruralni turizam o čemu sve detalje možete naći na našem sajtu vezano za Nacionalne mere u oblasti ruralnog turizma.

ИПАРД подстицаји

Saznaj više